Grenaa by

Afstand: 2.57 Km

Grenaa er en charmerende historisk by på Djursland, der byder på kyst, kultur, kunst og en række fantastiske vandoplevelser. Her kan du opleve både havet og havnen samt besøge byens store attraktion, Kattegatcentret, hvor du kan se hajer og pingviner. 

Udover alt dette tilbyder byen også fremragende shoppingmuligheder samt en hyggelig og intim atmosfære i det brostensbelagte centrum.

Grenaa er i dag Djurslands største by og her er gode shoppingmuligheder med alt fra specialforretninger til supermarkeder. En af de største attraktioner i Grenaa er Kattegatcentret, men også museer, outdoor og sport-aktiviteter og ikke mindst en af Danmarks bedste strand – med smukke klitter og tæt skov i baggrunden.

Læs mere om ferie på Djursland.

De gamle gader

På Torvet 1 ligger Det Gamle Rådhus fra 1806. Vest for Torvet begynder Lillegade, der er en levende butiks- og restaurationsgade. Gaden leder ned til byens ældste, bevarede beboelseshuse.

Længere nede ad gaden ligger den gamle borgmestergård fra 1768. En af sidegaderne til Lillegade, Nederstræde, er et hyggeligt strøg med idylliske og velbevarede bindingsværkshuse. For enden af Lillegade ligger byens anlæg, med legeplads og høje løvtræer.

Åen i Grenaa

Langs Grenaa Å kan du følge en hyggelig sti, der tager dig fra havn til by eller omvendt. Åen forbinder lystbådehavnen med byen og fortsætter forbi Grenaa Golfbane og ud i Kolindsund. Stien kommer forbi det nye boligområde ’Åbyen’, der med kunstig ø og små kanaler har skabt et rekreativt miljø. Ved de romantiske hvide broer ligger Kulturhuset Pavillonen.

Kløverstierne - oplev byen og naturen

De fire kløverstier i Grenaa bringer dig rundt i Grenaas gader og stræder, ned til åen og ud i åbne landskaber. Stierne har alle udgangspunkt fra Torvet og er fordelt på fire længder, der giver mulighed for gå- og cykelture eller en MTB-tur. Find de forskellige stier her.

Historien bag Grenaa

Historisk set har byen altid været en vigtig handelsby, og det historiske præg ses tydeligt på det charmerende middelaldertorv med Grenaa Kirke, som byens vartegn. På Torvet ligger også Grenaa Kirke, der er opført omkring år 1300. Tårn og våbenhus kom til ca. 100 år senere, og i reformationstiden i midten af 1500-tallet blev sideskibet bygget. Tre gågader mødes på Torvet, hvor du, når det er godt vejr, kan sidde og nyde udendørs servering.

I den gamle, gule købmandsgård med det smukke bindingsværk har Museum Østjylland Grenaa i dag til huse, og her kan du gå på opdagelse i 10.000 års historie om Norddjursland.

Læs mere om Grenaa og de mange aktuelle begivenheder her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#grenaa #visitdjursland #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Grenaa by Fotograf: Jesper Maagaard Copyright: Jesper Maagaard
Grenaa By Museum Østjylland Fotograf: Sebastian Nils Copyright: Sebastian Nils
Grenaa by Fotograf: Sebastian Nils Copyright: Sebastian Nils
Baunehøj Mølle på toppen af Grenaa Fotograf: Sebastian Nils Copyright: Sebastian Nils
Grenaa by Fotograf: Destination Djursland Copyright: Destination Djursland
Grenaa Lystbådehavn i solnedgang Fotograf: Sebastian Nils Copyright: Sebastian Nils
Grenaa by Fotograf: Sebastian Nils Copyright: Sebastian Nils
Jul på Østjyllands Museum i Grenaa Fotograf: Jesper Maagaard